luni, 7 septembrie 2009

Nepasare...

Am spus mai devreme ca unii oameni nu se bucura de lucrurile simple. Consider ca unul dintre acestea il reprezinta padurea. Pe langa faptul ca apreciez fiecare copac si fiecare frunza dintr-un codru eu il si respect. Ce este mai frumos decat sa mergi acolo si sa inspiri aerul acela pur departe de poluarea urbana, departe de griji si de nevoi? Dar NU. TOTAL NU. Asta sugereaza, prin comportamentul lor, acei indivizi care se duc cu masina ,,la padure": gratarel, manele si un joc de table. Dupa aceasta ,,distractie" ramane PRAPAD. Am fost socat cand am intrat in Zavoiul de la Arges si am gasit numai sticle, seminte, pachete de chipsuri si conserve. Sunt revoltat. Trateaza cu atata indiferenta si nepasare.....chiar in tara lor. Si dezastre precum acesta nu numai acolo am vazut. Acesta l-am dat ca pe un exemplu. Sunt multe locuri asemenea din pacate. Si padurea tace....saraca nu spune nimic si sangereaza.....sangereaza in liniste..... Ma intreb de multe ori ,,oare chiar nu le-o pasa? Chiar nu au nici un pic de constiinta?"
Alt lucru dureros l-am vazut la Cetatea Neamt. Acolo trebuia sa urci pana la cetate prin padure. Langa drumul ce ducea sus era un mare panou pe care scria ca aruncarea gunoaielor este strict interzisa. ,,Mda....sigur, cum sa nu?". In primul rand intr-o tara civilizata lumea ar sti din propria inertie sa NU arunce gunoaiele pe jos si nu ar fi nevoie de semne. In al doilea rand iarasi reprezinta o lovitura grea aruncata padurii...........

15 comentarii:

  1. Sunt perfect de acord cu tine. Natura trebuie protejata! Dar unii nu stiu sa pretuiasca natura. De aceea avem de suferit si noi .. dar si natura.


    Super blog.:P

    RăspundețiȘtergere
  2. da asta asa e si se intampla de prea mult timp...insa acum parca e un feeding frenzy pe problema eco... se vinde se cumpara si se promoveaza la maxim...toata lumea cumpara pungi ecologice panouri solare si nu stiu daca ati observat vreo reclama care sa nu promoveze produsul ca ecologic sau fara euri sau conservanti de parca toata loumea cauta acum sa traiasca sanatos dar nu toti o fac cu adevarat stati si ganditi-va cand a fost ultima data cand dupa ce va-ti luat paine integrala si multe fructe si legume ati cumparat si o sticla de cola sau cand dupa ce ati promovat reciclarea pana in varful urechilor tot ati aruncat kilograme de maculatura fara macar sa va ganditi

    RăspundețiȘtergere
  3. eh.. bine.. macar sa fie promovate si cumparate cate sunt cumparate si folosite. Adica.. sincer.. tot e mai bine decat nimic, right? :)
    Si cat despre treaba cu padurile.. nu o sa fie cum trebuie niciodata banuiesc.. nu poti sa zici ca hai, in 50-100-200 de ani poate.. ((raportandu-ma acum doar la Romania..zic 50 de ani pe putin pt. ca, mai in gluma mai in serios, acum 20 de ani, cand romanii au scapat de comunism, au crezut ca, in 10-15 ani sa zicem, o sa fie totul ca in strainatate. Weeeell.. au trecut 20 de ani si mai auzi pe cate unul care zice ca din unele puncte de vedere e mai rau ca atunci, iar restul stim si noi ca suntem departe de a avea o tara ca alea civilizate in adevartul sens al cuvantului)) pentru ca ori nu mai avem atata timp , ori va fi prea tarziu. Doamne fereste, nu zic sa nu facem ceva.. ca am mai putea lungi aceasta perioada in care conditiile de viata pt. rasa umana sa fie acceptabile. Dar ca sa putem vorbi de un viitor destul de indepartat si frumos ne trebuie o schimbare radicala, imediata, aplicata strict, cum vrei tu. Si apropo de asta (din ce am mai auzit pe la tv).. am putea sa combatem incalzirea globala daca fiecare stat reduce cu 40% consumul de energie. Si sa o tinem asa pana in 2020. Sau ceva de genu'. Deci o schimbare ca asta ar trebui sa existe.
    Dar, din pacate, chiar daca oricat de putin ar fi e bine venit.. nu e de ajuns.
    DAAAAR (din nou), noi trebuie sa fim optimisti!! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. referitor la padurea de pe langa cetatea neamtului...si eu am fost in acelasi timp cu tn si erau numai gunoaie mai ales pe cararile care mai scurtau din drum..trebuie sa protejam natura pentru ca astfel ne protejam viata

    RăspundețiȘtergere
  5. ai foarte mare dreptate, dar din pacate sunt mult prea putini cei carora le pasa. cum am citit si mai sus, toata lumea promoveaza natura dar totul e doar la tv sau pe hartie. mi-a placut initiativa celor de la Realtitatea TV cu "Romania prinde radacini" dar degeaba se planteaza cateva hectare daca in alta parte a tarii se defriseaza munti intregi. Iar cand ploua se plang ca au loc alunecari de teren. Poate ca sunt eu prea pesimist, defapt sper ca sunt, dar in tara noastra nu exista initiativa de a pastra ceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. In primul rand eu nu sunt deloc optimista in legatura cu tara asta. Nu cred ca se va schimba vreoadata. Cel putin eu sunt convinsa ca nu voi trai sa vad tara asta schimbandu-se in bine. In al doilea rand, nu cred ca este vorba de faptul ca oamenii nu ar stii ca fac rau naturii, este vorba de nesimtire. Cred ca 2 lucruri caracterizeaza 90% din populatia tarii noastre dragi: nesimtirea si nepasarea fata de ceilalti, fata de natura, etc.
    Din aceasta cauza eu nu cred ca dupa ce termin cu scoala mai raman pe aici. Stiu ca plecarea din tara nu este o solutie care schimba ceva in romania, dar eu una nu suport sa ma lovesc in ficare zi de nepasare si nesimtire, nici in vacanta knd merg pe la munte unde ar trebui sa fie aer curat si natura verde si liniste (cica), nu scap de nepasarea oamenilor. Este tara mea si ma doare ca e neglijata si a ajuns in halul asta, dar nu cred ca o vor schiba cateva persoane, pt ca sunt prea putin cei care isi doresc o schimbare, carora le pasa.
    Eu una ma simt foarte fericita knd stau in paduri, in natura, efectiv linistea aceea in da o starede fericire extrema si imi pare foarte rau ca in padurile de pe la noi nu pot merge pt ca nu suport sa vad asemenea nesimtire si nu imi plac manelele.
    E trist, tara asta se duce de rapa, datorita oamenilor din ea. Este o tara frumoasa, pacat ca este locuita. Rezolvarea pt mine este s aplec de aici knd voi avea ocazia. Pana atunci trebuie sa suport (ink vro 4 ani) si nu voi inceta sa ma minunez de cata mizerie trebuie sa suporte si saracile paduri.

    P.S. : nice blog ;) I like it ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. chestia asta si mai ales ce a zis Andreea imi aduce aminte de un banc.. cam trist daca stai sa te gandesti :)

    "Se spune ca atunci cand a facut lumea, Dumnezeu a rasturnat sacul cu minuni in locul unde este acum Romania. Uimit si putin socat de bunavointa excesiva a Stapanului sau un inger Il intreaba: Ce faci Preasfintite, le dai prea multe! La care Dumnezeu ii raspunde: Stai sa vezi ce locuitori le dau!"

    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am fost la cetatea neamtului tot in acelasi timp cu tn si intradevar erau panourile alea cu "Aruncarea gunoaielor interzisa" dar tot erau gunoaie peste tot. Intradevar oamenii nu respecta natura.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate natura este importanta si trebuie sa o protejam dar uni oameni nu inteleg asta si arunca gunoaie peste tot .

    RăspundețiȘtergere
  10. ce mizerie era in scara aia sunt niste nesimtiti tinerii din ziua de azi dar nu toti uni mai au bunul simt dar altii deloc !:( le era asa de greu sa isi i-a si ei cv in care sa isi puna acele coi eu nu cred:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Our planet is a circle of minds.When I'll finish my speech, I want you to understand it more than you do now.
    Let's talk a bit about us.I often hear people talking about their life achievements, about what they possess here, on the Earth.The fact is that our fortune is not what we own on this Planet, it is the Planet itself.
    It's all we've ever had and it's pretty much all we've got left. Yet, we already consume more than our Planet can sustainably provide. And by 2050 we'll need the output of two planets Earth, if we're going to continue living as we do now.
    Sadly, this isn't science fiction. This is science fact.
    The question still stands: Why don't we do something about this?
    Hard to give an answer.
    Isn't it much easier to fight with atomic bombs and invent biological weapons instead of talking sense into one other? Isn't it much easier to wait in our cozy houses until the global warming hopefully stops instead of helping people make a difference, instead of changing a polluted way of thinking? Isn't it much easier to find excuses for all our actions instead of stopping factories and cars from killing the Earth with their emissions?
    This Planet is a gift.A gift from something above, that is beyond our power of understanding,over our actions, over us.Do you think we need to let it fall like we do with ourselves?Since now,there are a lot of problems caused by our absence of tolerance.Here, I want to remind two of them.
    The first one is the traffic madness. We'll reach a moment in time when we'll see the roads blocked, the cities blocked, the entire Planet blocked. The era of ”homo sapiens” as a rational species, if it ever was one, it's gone!
    If humans were different from the animals because of their capacity to anticipate the effects of their actions, now we aren't even close to bacterias, that, reproducing themselves over the limit in a little, closed space, get to die intoxicated with their own dejectures.
    The second one is the energy. Some countries, not many though, are already using other sources of power, like the sun or the eolian energy. But this does not matter if the fuel ASO energy is not totally eliminated from our lives. The disaster is too big, it has been overlooked for too long, it's gone to far. It's very late! The polution is over the sky. When it will pass through the sky, then we really won't be able to do anything anymore.
    Now, I can do nothing.
    But together, all of us, we can change things. Let's take the responsibilities of our actions and for one second let us not think only about ourselves, but let us do something for our wounded Planet and the chance of live on it.

    RăspundețiȘtergere
  12. andreea sunt putini cei care au un sentiment macar putin conservator fata de netura in tara asta dar crede-ma ca daca ei pleaca din tara nu vor mai fii deloc mi se pare cea mai buna definitie a fricii sa fugi din tara in care traiesti si cel mai bun exemplu de nepasare

    RăspundețiȘtergere
  13. si anonim...there is nothing more to say.. just yeah...let's get our hand close toghether and make a step forward beavuse God gave us the Earth to rule it and keep it in pace

    RăspundețiȘtergere