joi, 25 martie 2010

Soldier Side

Welcome, to the soldier side,
Where theres no one here but me....
People all grow up to die,
There is no one here but me.

Dead man lying on the bottom of the grave.
Wondering when Savior comes
Is he gonna be saved

Maybe You're a sinner into your alternate life
Maybe you're a joker, maybe you deserve to die
They were crying when their sons left
God is wearing black
He's gone so far to find no hope
He's never coming back
They were crying when their sons left
All young men must go
He's come so far to find the truth
He's never going home

Young men standing on the top of their own graves
Wondering when Jesus comes
Are they gonna be saved

Cruelty to the winner, Bishop tells the King his lies
Maybe you're a mourner, maybe you deserve to die
They were crying when their sons left
God is wearing black
He's gone so far to find the hope
He's never coming back
They were crying when their sons left
All young men must go
He's come so far to find no truth
He's never going home

Welcome to the Soldier Side
Where there's no one here but me
People all grow up to die
There is no one here but me
Welcome to the Soldier Side
Where is no one here but me.
People on the Soldier's Side
There's no one here but me
.


Also SOAD. Listen to it. It is incredible.

luni, 22 martie 2010

Respect

     Ma intorceam de la scoala pe jos, pe dealul Academiei. Era coada de masini pe langa mine. Ma uitam la fiecare in parte. O zi ca oricare alta, in care nu vezi nimic special. Insa azi am vazut. Cum urcam eu, dealul asa.. cu niste prieteni, pe langa noi, apare o Dacie. Una de-aia veche, albastra. Pe spatele masinii erau lipite 4 litere verzi si anume: "AC DC". Credeam ca ochii ma inseala. Apoi, din interiorul masinii am inceput sa aud muzica. Muzica celor de la AC/DC. Ce m-a surpins cel mai tare e urmatorul lucru. Frate, in masina, nu era vrun pusti, precum cei ca mine care sunt innebuniti dupa rock. Ci era un om, destul de batran, avea parul alb si lung, si parca, din cate imi amintesc ceva legat in jurul capului. A fost un moment genial. Eram tintit locului. Ma uitam fix in ochii omului. Acesta, s-a uitat la mine si mi-a aratat semnul specific cu degetelul mare mijlociu si inelar stranse si aratatorul si degetul mic ridicate. I-am raspuns cu acelasi semn si mi-a zambit. Omule, te respect. Sper sa ajungi vreodata pe blogul meu sa citesti asta. Te respect pentru ca asculti muzica celor de la AC/DC la varsta ta. Te respect pentru ca nu iti pasa de nenorocitii din jurul tau. Te respect pentru ca ai stiut din prima ce semn sa imi arati. Te respect pentru ca ma respecti si tu. Multumesc. Deci omul, este genial.

vineri, 12 martie 2010

Povesti


     Azi am vizitat cateva locuri speciale. Si iata. Fiecare loc mi-a spus cate o poveste.
     Ei sunt mici. Nu cunosc lumea inca. Sunt gemeni. Se vor ajuta unul pe altul mereu. In fiecare secunda vor fi alaturi pana cand toamna ii va desparti. Planta sau, mama lor, va avea grija de ei si de restul copiilor sai. O familie fericita. 
A fost odata, ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar mai povesti. A fost un munte, de zapada, ce domnea peste taramul trotuarului si al soselei. Si acest imparat avea multi si multi slujitori. El, insa, dadea un razboi cu vremea. Razele soarelui patrundeau din ce in ce mai mult printre randurile ostasilor albi. Trei luni de zile, au asteptat aceste legiuni de raze sa biruiasca. Nu mai au insa mult. Calareti, pedestrasi, arcasi, toti cu zale si armuri aurii secera din randurile batranului rege. I-a trecut vremea. Fiecare fulg mort se transforma intr-o picatura de apa, sufletul sau intorcandu-se pe tarmurile indepartate ale Nordului. Aici, nu au mai ramas multi. Sunt refugiati printre siroaiele de apa de acolo. Isi asteapta sfarsitul. Probabil ca vor mai veni intariri, insa nu vor ramane nici ele prea mult timp. Vremea soldatilor galbeni a sosit. Si asa, au ramas baltile si lacurile de pe strazile Bucurestiului...
Aici este un burlan batran. Ma impresioneaza faptul ca sta de atatia ani aici si nu se vaita ca are rugina pe el sau ca e rupt pe undeva. Nu. El decat sta, sta si isi face treaba in liniste, ducand apa de pe streasina casei la pamant. Nici nu ii trebuie altceva. Casa are nevoie de el. Si el o ajuta. In liniste. Si o va ajuta mereu. Pentru ca o iubeste. Si sta tot timpul langa ea....
Cam atat pentru azi. Mai vorbim...

luni, 8 martie 2010

No more.

Mi-a ajuns. Nu mai suport atata zapada. Iar si iar si iar. Totusi, e 8 martie God dammit... Eram la scoala. Jucam basket. Apoi incepe sa fulguiasca. Imi venea sa innebunesc. Am ajuns acasa torturat de gandul ca suntem in martie si avem zapada. M-am saturat. Vreau sa vad din nou soarele, frunzele si culoarea ierbii. Imi sunt ca un vis indepartat, ca o aluzie ca o fata Morgana in rasaritul lui Martie....

sâmbătă, 6 martie 2010

Prisoner

Gata. M-am tuns. Te/va simtiti mai bine? V-am prelungit viata cu 35,24 de minute mai mult? Puteti sa dormiti mai bine diseara?

Mr. Jack

Hey Mr. Jack,
Is that the mouthwash your eyes
Hey Mr. Jack,
Is that the cause of your surprise
Hey where you at
On the side of the freeway in the car
Hey where you at
On the side of the freeway in the car
In the car,

On the side of the freeway in the….
Hey Mr. Jack,
Is that the trick of your disguise
Hey Mr. Jack,
Is that the cause of your demise
Hey where you at
On the side of the freeway in the car
Hey where you at
On the side of the freeway in the car
In the car,
On the side of the freeway in the car
In the car
On the side of the free way in the....

Seven A.M., morning, came to take us away
Little men, big guns, pointed at our heads
Seven A.M., morning, came to take us away
Little men, big guns, pointed at our heads
At our, at our heads

Your prospect of living is gone
You ran the light at dawn
Protectors on your back
Lights are on their track
You must now face authority
You’re nothing like me
You must now face authority
You’re nothing like me
Put your hands up, get out of the car
Put your hands up, get out of the car
Put your hands up, get out of the car
Fuck you pig
Fuck you pig
Fuck you pig
Fuck you pig
Put your hands up, get out of the car.



SOAD. Steal this album. Mr Jack

marți, 2 martie 2010

They're trying to build a prison for you and me.

,,Tunde-te" , ,,Tunde-te" . Care e problema profesorilor? E parul meu. Fac ce vreau cu el. Nu imi spune nimeni ce sa fac cu corpul meu. M-am saturat. Atatea probleme, atatea certuri, atatea mizerii. Aveti o problema cu mine? [nu specific cine]. Ofticati-va! Nu vreau sa va mai aud. Si nu numai profesori. Si nu numai problema parului. Multe altele. Multi altii. 
Nu mai ai voie sa zambesti pentru ca deranjezi ora. Nu ai voie sa stai cu mana in buzunar pentru ca nu e frumos. Ei bine, eu stau cu mainile in buzunar pentru ca asa vreau. Dar primesc o mustrare. 
Sa nu cant la chitara. Deranjez vecinii.
,,Ma scuzati ca am intarziat. Nu a venit autobuzul la timp". ,,Bine" (gandindu-se probabil ,,Haa inca un motiv pentru care as putea sa te pedepsesc.").
Mai avem si o pauza tampita de 10 minute in care nu putem sa inghitim bine sandwich-ul. Ne-a ramas pe gat. Pe urma intra cadrul didactic repede. ,,Ce faci?Mananci in ora?"
,,Ai termen pana pe data de...  sa te tunzi." De ce? Care e problema?
Copilul obosit dupa o zi execrabila la scoala sta pe scaun intr-un autobuz. Se urca o femeie. ,,Da-te jos!" (pe un ton mizer). El nu se da. ,,Tu nu auzi?". El sta in continuare linistit. Pe urma incep toti: ,,Vai !! Cei 7 ani de acasa!" . ,,Needucatule!" . ,,Nesimtitule!". Zau? Prietene, nu stiu cum te cheama, nu stiu nimic de tine. Doar mi-am dat seama ca esti frant de oboseala. Crede-ma. Ai TOT RESPECTUL meu. Si noi avem dreptul sa stam jos . Bine. Puteti sa imi spuneti ca nu am cei 7 ani de acasa. Copilul ala era, obosit. Se vedea pe fata lui. In niciun caz nu a fost ,,nesimtire".
Intr-un hol larg. ,,Bai copii..Ce faceti aici? Nu aveti voie sa stati pe unde trece lumea!" (Desigur era loc cu gramada) ,,Hai, afara. Iesiti mai repede!!!" Multumim . Palatul copiilor.
Ce e mai frumos decat sa stai intr-un tramvai la 7 dimineata cu 2 aurolaci care put ingrozitor si un tip care injura ingrozitor?Va spun eu:nimic...
Revenind la scoala, era un banc:
-Alo, Ionel? Ce ne-a dat azi la matematica?
-Cate-un trei.
Super nu?
Si inca imi spun sa ma tund.
Ma scuzati ca am scris intr-o maniera ingrozitoare; insa asa ma simt. Si inca odata, ca sa nu apara probleme: NU dau nume. See you next time...