vineri, 29 octombrie 2010

Cuvinte

Ce greu e sa spui cateodata niste amarate de cuvinte! Dar, si cat primesti dupa. Limba pe care o vorbesti devine atat de complicata cand trebuie sa spui exact ce trebuie. Cuvintele sunt uneltele cu ajutorul carora ne intelegem intre noi si ne aratam sentimentele, trairile unii fata de ceilalti. E mult mai simplu sa zici ,,sa-mi bag p*** in mata!" decat ,,Ipotenuza la patrat este suma patratelor catetelor.". Dar este doar un exemplu. Nu ma refer neaparat la o teorema din matematica, ma refer la adevar. Adevarul este cel mai greu sa il exprimi. Aici o sa generalizez pentru ca nu vorbesc neaparat de adevarul ,,Mami am un 4 la chimie."; ma refer la adevarul in care traiesti si care te inconjoara; uneori il vezi , uneori nu.
Fiecare avem un moment de claritate care iese la suprafata; depinde doar cand si cum. Chestia asta am realizat-o de ceva timp insa astazi s-a conturat mai bine. Vreau sa ajung la un sfat pentru voi , cei ce cititi chestia asta: Fiti sinceri, cat se poate de sinceri. Puteti sa fiti sau sa nu fiti de acord acum, insa mai tarziu o sa vedeti ca am dreptate. Dar inca odata; nu ma refer neaparat la sinceritatea de genul notelor. Ma refer la sinceritate, asa..in general.
Mult noroc.
Al vostru, Real.

Un comentariu:

  1. Doamne , cat de adevarata e chestia asta cu : " Limba pe care o vorbesti devine atat de complicata cand trebuie sa spui exact ce trebuie. "

    RăspundețiȘtergere